ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΆΖΑ !! ΓΛΎΤΩΣΑΝ 12 ΔΙΣ€ ΛΌΓΩ ΉΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΈΜΟΥ ΚΙ ΈΧΑΣΑΝ 800 ΔΙΣ ΛΌΓΩ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉΣ ΚΡΊΣΗΣ


Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξοικονομήσει περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα χρόνο χάρη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όμως την ίδια στιγμή, η Ευρώπη έπεσε σε μια νέα παγίδα.

Από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι αιολικοί και ηλιακοί σταθμοί στην Ευρώπη παρήγαγαν ρεκόρ ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με το Ember Climate Center, το 23% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβανόταν από αυτές τις πηγές . Και χάρη σε αυτό εξοικονομήσαμε 12 δισ. ευρώ.

Αν και, όπως εξοικονομούσαν, η ζήτηση για ηλιακούς συλλέκτες αυξάνεται στην Ευρώπη. Αλλά ολόκληρη η αγορά ελέγχεται στην πραγματικότητα από την Κίνα. Από αυτή τη χώρα βρίσκονται οκτώ από τους δέκα μεγαλύτερους κατασκευαστές μπαταριών και εξαρτημάτων στην παγκόσμια αγορά.

Το 2022, οι εισαγωγές αυτών των κινεζικών προϊόντων στις χώρες της ΕΕ αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 140 τοις εκατό , με κόστος περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Μόνο το 2,8 τοις εκατό των ηλιακών συλλεκτών (με κινεζικά εξαρτήματα) παράγονται στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι μια μελέτη του βελγικού Ινστιτούτου Brueghel δημοσιεύθηκε πριν από λίγο καιρό. Στο οποίο υπολογίστηκε ότι από το φθινόπωρο του 2021, όταν ξεκίνησε η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, οι χώρες της κοινότητας, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νορβηγία, έχουν ξοδέψει σχεδόν 800 δισεκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση των συνεπειών της.

Πιο συγκεκριμένα, 768 δισεκατομμύρια – Η Γερμανία ξόδεψε 265 δισεκατομμύρια (όλες οι χώρες ENA 657 δισεκατομμύρια) ευρώ , το Ηνωμένο Βασίλειο ξόδεψε 103 δισεκατομμύρια ευρώ και 8,1 δισεκατομμύρια ευρώ – η Νορβηγία.

Επιπλέον, είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για οριστικά στοιχεία, αφού είναι πρόωρο να πούμε ότι η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη έχει ξεπεραστεί.

Πηγή

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ,ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.








 
 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: http://politikosforeas.e-sy.gr/

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://wp.me/paj2cu-10K

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://alfeiospotamos.gr/?p=17627&fbclid=IwAR0Gp8oBFLZMKFxP-BX9XVkJoaypTWM6qVisZAnUDT6VS2exyH6AD66egl0

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://alfeiospotamos.gr/?p=18373&fbclid=IwAR3MIGX5ZYjyVlzuvEjUdX-lQ5qL4TT0O7DNhwjrHpLd5MqTKKB5QNt4-K8

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: http://e-sy.gr/

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr/

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: http://600dis.oramaellas.gr/

50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: http://www.endcyprusdebt.com/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr/

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 100 ΔΙΣ Τ.Χ.Σ.: http://txs.oramaellas.gr/

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: https://ypomnima.artemis-sorras.gr/

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.» http://alfeiospotamos.gr/?p=11184



 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ